Ponudba izdelkov za pekarne

Žitova tradicija mlinarstva sega v drugo polovico
19. stoletja, ko je bil ustanovljen parni mlin v Mariboru. Skozi čas smo tradicijo skrbno negovali in jo nadgrajevali z najnovejšimi tehnološkimi postopki, obenem pa ves čas skrbeli tudi za odlične odnose z našimi kupci – tako končnimi, kot tudi poslovnimi partnerji. Nagrada za to so dolgoročna, na zaupanju utemeljena sodelovanja s številnimi domačimi in tujimi peki in slaščičarji, ki jim v Žitu poleg izdelkov ponujamo tudi nasvete za njihovo uporabo, pomoč pri proizvodnem procesu in ideje za razvoj novih izdelkov.

Moke

Vsi vemo, da za dober kruh ni dovolj moka. Naši pekovski mojstri pa vedo, da brez dobre moke vendarle ni dobrega kruha. Žitovi mlini že vse od leta 1947 meljejo moko iz skrbno izbranih sestavin. Dolga tradicija mlinarstva, utemeljena na izkušnjah številnih mlinarjev in pekovskih mojstrov, zagotavlja potrjeno vrhunsko kakovost pekarskih izdelkov, sledenje najnovejšim trendom in uporaba najnovejših tehnologij pa nam omogočata, da svojim partnerjem poleg vrhunskih izdelkov ponudimo tudi celovite rešitve in nasvete.