• Koncentrati •

Praznični mix

Za izdelavo testa za praznične izdelke

  • Šifra izdelka: 00000009
  • Pakiranje: vreča, 25 kg
  • Rok trajanja: 9 mesecev
  • Proizvajalec: Žito d.d.
  • Za praznične specialitete.

Opis namembnosti:

Praznični mix 20 % priporočamo za izdelavo testa za praznične izdelke, kot so pletenice in druge vrste prazničnega mlečnega kruha z rahlo, aromatično strukturo sredice. 20 % potrebne moke nadomestimo z mešanico.

Priporočila strokovnjaka za uporabo:

Pšenična bela moka…………..80 %
PRAZNIČNI MIX.………………………20 %
Olje………………………….7 %
Kvas………………………….4 %
Voda………………………..48–50 %
- Zamesimo gladko testo, pustimo počivati 30 minut ter ga nato po želji oblikujemo v štruco ali hlebec.
-Vzhajanje pri temperaturi 36 °C ter RV 75 % od 40 do 50 minut.
-Pred peko izdelek označimo s pikanjem ali rezanjem ter ga pečemo na približno 20 °C nižji temperaturi kot običajne bele kruhe.
-Vkolikor izdelujemo zahtevnejše pletenice, si zamesimo za odtenek trše testo in dodamo manjši odstotek kvasa. Tako nam bo lažje pri izdelavi izdelkov.